KÜLTÜR-SANAT

Ressam Komet’i kaybettik… Sanattan bir yıldız kaydı! İhsan Yılmaz yazdı…

Muzipti, sözünü esirgemezdi. Geçen yıl Dirimart’ta açtığı ve adını ‘Resim Sergisi’ olarak verdiği son sergisine neden bu ismi koyduğu sorusuna “Sergi resim sergisi olduğu için, resim sergisi açtığım için resim sergisi dedik. Karpuz sergisi olmadığı için resim sergisi dedik. Kısaca hikâye bu.

Sergiyi gördüğünüzde resim sergisi olduğu görürsünüz” diye cevap vermişti. Hayal ile gerçeği harmanladığı, kendine özgü figür resimleriyle tanınan sanatçı ‘Kuyrukluyıldız’ anlamına da gelen ‘Komet’ ismini kullanıyordu. Mehmet Güleryüz’ün ‘Güldüğüme Bakma’ adlı nehir söyleşisinde belirttiğine göre, ismini, ‘Bill Haley & His Comets’ grubundan esinlenerek almıştı.

ROMANTİK BOHEM SERSERİ

1941 yılında Çorum’da doğan Komet, Çorum Lisesi’nden sonra 1960-1967 yılları arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde eğitim gördü, Halil Dikmen ve Zeki Faik İzer atölyelerinde çalıştı. Dönemin akademik anlayışıyla bağdaşmayınca buradaki eğitimini yarım bıraktı. Bunda daha o dönemde kanına giren ‘bohem’ virüsünün de etkisi vardı. Bir röportajında “Ben daha ergenlik yaşlarımda izlediğim, gözlediğim filmlerde, dergilerde ve romanlardaki gibi, o romantik bohem serseri, 19. ve 20. yüzyıl ressamı olmayı düşlüyordum.

Nitekim öyle oldu ve bundan mutluluk duyuyorum” diyerek açıklayacaktı bu durumu. 1971’de devlet bursuyla gittiği Paris’e yerleşti. Burada Vincence Üniversitesi Plastik Sanatlar Bölümü’nde eğitim gördü. İlk sergisini 1974’te Fransa’nın Rouen şehrinde açtı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu