VİDEO HABER

Yİ Parti’den ayrılanlara yönelik uyarı

Geçtiğimiz hafta önce İYİ Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu istifa ederek AK Parti’ye katılmıştı. Sonra parti genel idare kurulu üyesi Bahadır Erdem ve parti kurucusu eski milletvekili Durmuş Yılmaz’dan geldi istifa haberleri.

Bahadır Erdem, istifasına gerekçe olarak İYİ Parti’nin ittifaksız yerel seçim kararını gösterdi. Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ise “Hukukun dışına çıkmayacaktık. Türkiye’deki herkesin hakkını koruyacaktık, olmadı. Tam tersi oldu, her şey çöktü” dedi istifa sonrası yaptığı açıklamada. Ve son olarak İYİ Parti Onur Kurulu Üyesi Cahit Kale de istifa etti.

“BUNLAR BAŞKA PARTİLERDE DE YAŞANMIŞ GELİŞMELER”

Bu istifalar sonrası toplanan başkanlık divanına gözler çevrildi. Toplantının ardından parti sözcüsü Kürşad Zorlu konuştu. “Bizden arkadaşlarımız ayrılabilirler, başka partilerde siyaset yapmak isteyebilirler, bizimle ilkesel bir ayrılık yaşayabilirler. Bunlar başka partilerde de yaşanmış gelişmelerdir” dedi.

“GERÇEK DIŞI İFADE İÇEREN DEĞERLENDİRMEYE DİKKAT”

“Biz eleştiriye en çok açık partiyiz” diye vurguladı zorlu ama istifa eden isimleri de uyardı. “Şunun özellikle bilinmesini istiyorum; Bizim aramızdan ayrıldıktan sonra partimizi zedeleyecek gerçek dışı iddialar ve ifadelerde bulunan arkadaşların bu değerlendirmelerine dikkat etmelerini tavsiye ediyorum. Bizde gerekli açıklamaları yapmaktan geri durmayacağız” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti 81 ilde kendi adaylarıyla seçimlerde yarışacak. Kürşad Zorlu bir kez daha altını çizerek vurguladı. “81 ilde kendi adaylarımızla seçimlere katılacağız” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu