VİDEO HABER

İsrail’den açıklama! Dışişleri Bakanı kabul etti

Gazze haftalardır İsrail’in dur durak bilmeyen saldırılarına maruz kalıyor. Karadan, havadan ve denizden bombardıman altına tutulan şehirde, çocuk yaşlı demeden binlerce sivil öldürülüyor. İsrail Dışişleri Bakanlığı, bu saldırılar sebebiyle maruz kaldıkları uluslararası baskının gittikçe yükseldiğini kabul etti.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Gazze’de ateşkes ilan edilmesi için üzerlerindeki siyasi baskının ciddileştiğini söyledi. “Bu baskı şu an çok yüksek değil, ancak gittikçe artıyor” ifadelerini kullandı.

ABD başta olmak üzere batı ülkelerinin çoğu “ateşkes” kelimesini kullanmaktan kaçınıyor. Ancak İsrail Dışişleri Bakanı Cohen, diğer ülkelerdeki mevkidaşlarıyla görüşmelerinde bu ülkelerin de ateşkes talebinde bulunduğunu söyledi. “Medyaya yansıyan görüntüler artık 7 Ekim saldırılarıyla ilgili değil, Gazze’de çekilmiş videolar” dedi.

“BASKININ CİDDİ DERECEDE ARTMASINA 2 HAFTA KALDI”

7 Ekim saldırılarının oluşturduğu şokun dinmesiyle Gazze’deki insani durumun öne çıktığını belirten Bakan, baskının ciddi bir derecede artmadan önce yaklaşık 2 haftalarının kaldığını ifade etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu