VİDEO HABER

İspanya’da Filistin’e destek gösterisi

Gazze halkının duyulmayan çığlıklarını dünyanın farklı noktalarında haykıran protestoların durağı bu kez de İspanya’nın başkenti Madrid’di.

İspanyada Filistine destek gösterisi

Başkentin Aluche Mahallesi’nde yürüyen protestocular, “Bunlar ölüm değil, cinayet” ve “İsrail’i boykot edin” yazılı pankartlar taşıdı, Gazzelilerin sesi olmak için sloganlar attı.

Madrid’deki yürüyüşe katılan bir protestocu, “Biz terörist değiliz, buradaki terörist İsrail’dir” diyerek İsrail hükümetini eleştirdi. “Filistin halkını desteklemeye, savaşamayan, savaşma fırsatı bulamayan insanlara ses vermeye geliyoruz. Desteğimizi aldıklarını göstermek için geliyoruz, çünkü tüm medyanın söylediği her şey yanlış ve manipüle edilmiş, kendilerini teröristmiş gibi gösteren sözlerle dolu. Ve burada biz terörist değiliz. Burada terörist İsrail’dir.”

İspanyada Filistine destek gösterisi

İsrail yanlısı protestoların adresleri birbirinden kilometrelerce uzak da olsa amaç aynı, Gazzelilerin sesi olmak. “Gösterilere geliyoruz çünkü Filistin’de olup biteni görünür kılmayı ihmal etmemeliyiz. Bunu yapamayan insanlar için savaşıyoruz ve onlar adına konuşuyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu