VİDEO HABER

Hizbullah’a açık tehdit: Beyrut da Gazze gibi olabilir

Hizbullah lideri Nasrallah, televizyondan canlı yayınlanan konuşmasında, İsrail mevzilerine gerçekleştirdikleri saldırılarda daha gelişmiş füzeler ve kamikaze dronlar kullandıklarını söyledi. “Geçtiğimiz hafta boyunca Lübnan cephesindeki direniş eylemlerinde, operasyon sayısı, hedef sayısı ve kullanılan silahlar açısından güçlenme var. Lübnan’daki direniş tarihinde ilk kez İsrail hedeflerine saldırmak için kamikaze dronları kullanıyoruz” diyen Hizbullah lideri, İsrail’e günlük olarak insansız hava araçları göndererek keşif yaptıklarını söyledi. Cumartesi günü bir İsrail askeri karakoluna 300 ila 500 kg arasında bir ağırlıkta savaş başlığı taşıyabilen Burkan füzesi ateşlediklerini söyleyen Nasrallah, “Yarım ton patlayıcı İsrail karakollarına düştüğünde neler olacağını hayal edebilirsiniz” diye konuştu.

‘BEDELİNİ LÜBNAN ÖDER’

İsrail Savunma Bakanı Gallant ise Lübnan sınırına yakın bir noktaya yaptığı ziyarette, Hizbullah’ın savaşa dahil olmasının hata olacağını belirterek bunun bedelini Lübnan vatandaşlarının ödeyeceğini söyledi. “Gazze’de İsrail hava kuvvetlerinin yüzde 10’unu bile kullanmadık” diyen Gallant, “Gazze’de yaptıklarımızı Beyrut’ta da yapabiliriz” ifadesini kullandı.

Gazze’deki savaşın başlamasından bu yana Lübnan sınırında Hizbullah savaşçıları ve İsrail ordusu arasında düşük yoğunluklu çatışmalar devam ediyor. Hizbullah son olarak dün İsrail’in kuzeyindeki Dovev bölgesine anti-tank füzeleriyle saldırdı. Çatışmalarda bugüne kadar çoğu Hizbullah üyesi olmak üzere en az 91 kişi öldü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu