VİDEO HABER

Avrupa Birliği, İsrail’e “mola” çağrısında bulundu

Geçtiğimiz haftalarda ABD Başkanı Biden’ın Gazze’de yardımların girebilmesi için İsrail saldırılarında duraklamaya gidilmesi çağrısı yapmıştı. Aynı çağrı bu kez Avrupa Birliği’nden geldi.

ABden İsraile duraklama çağrısı

Avrupa Birliği Kriz Yönetimi Komisyoneri Janez Lenarcic, yakıtsızlık nedeniyle hastanelerin çalışamaz halde olduğunu bir kez daha yineledi. “Bu duraklamaların anlamlı olması gerekir. Her şeyden önce, insani yardım kuruluşlarının hazırlanabilmesi için bunların çok önceden duyurulması gerekiyor. İkincisi, bunların zaman açısından net bir şekilde tanımlanması ve insani yardım çalışanlarının işlerini güvenli bir şekilde yapabilmeleri için herhangi bir bombalama ve çatışma olmadan yeterli sürenin tanınması gerekiyor. Şu ana kadar durum böyle değil. Yakıtın içeri girmesi gerekiyor. Gördüğünüz gibi Gazze Şeridi’ndeki hastanelerin yarısından fazlası, öncelikle yakıt eksikliği nedeniyle çalışmayı durdurdu. Ve yakıta çok ihtiyaç var. Biz de bunu ilk günden beri söylüyoruz.”

ABden İsraile duraklama çağrısı

Avrupa Birliği Dış Politika Şefi Josep Borrell de insani duraklama talebinin birliğin 27 üyesinden geldiğini açıkladı. “27 üyenin ortak beyanı, bir kez daha tekrar ediyorum, yardımın Gazze’ye ulaşmasını kolaylaştırmak için acil insani duraklama talep ediliyor. Çünkü Gazze’nin her açıdan daha fazla yardıma ihtiyacı var. Su, yakıt, yiyecek. Bu yardım sınırda mevcut ve gelmeyi bekliyor.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu