VİDEO HABER

Milyonlar Filistinliler için ayakta!

İsrail-Hamas çatışmaları devam ederken, İsrail’in Gazzeli sivillere saldırısına Batı’daki bazı gruplardan de tepki geliyor. Fakat Hamas’ın terör örgütü kabul edildiği Batı’da Filistin yanlısı protestolar polisin müdahalesi ile karşı karşıya kalabiliyor.

İspanya’nın Barselona şehrinde, Filistin yanlısı bir grup tarafından yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş için toplanan yüzlerce kişi Barselona’nın kuzey tren istasyonuna yöneldi ve ‘soykırım’ yazan pankartlarla ana salona girerek “Filistin! Özgürlük!” sloganları attı.

Polis protestocuları istasyona almamak için kapıları tuttu ve ardından gösterileri durdurmak için cop kullandı. Filistin’in sesi olmak isteyen protestocular, polisin sert müdahalesine rağmen, Gazzelilerin sesi olmaya devam edeceklerinin altını çiziyor.

Fransa’da ise antisemitizm karşıtı yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşte birçok Fransız siyasetçi bulundu. Ancak yürüyüşe Fransızlar tepki gösterdi. Fransızlar, ‘ırkçılık karşıtı’ olduğu iddia edilen yürüyüşün asıl ırkçı yürüyüş olduğunu savundu. Öte yandan yürüyüşe Aşırı Sağcı Marine Le Pen’de katıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu